30. apr. 2010

Power of Love

I går kveld satte jeg i gang med å bake foccasia brød. Det er alltid en populær aktivitet i huset da det blir god brødlukt og mykt, varmt brød å spise. Spurte mannen min om han ville ha soltørkede tomater eller oliven i brødet og svaret var "Overrask meg!" - så da bakte jeg Vegemite snurrer i tillegg!

Noen av dere kjenner kanskje ikke til Vegemite, men det er en brun gusje som New Zealandere elsker å smøre på brødet (sikkert like nasjonalt som våres brunost). Det smaker veldig salt og lukter litt som buljong. Det er laget av grønnsaker og skal være ganske så sunt, men du må nesten ha vokst opp med deiligheten om du skal like den. Marmite er en annen utgave av nesten samme sak, men den er laget av kjøtt om jeg ikke husker helt feil og er muligens mer vanlig i Australia. Litt usikker her, da jeg ikke er like begeistret for pålegget. Litt som å be en vegetarianer slakte ei ku om du forstår.....

Ja, så var det bakinga da. Gikk igang med brødene og sparte litt deig som jeg kjevlet ut, smørte på tynt lag med Vegemite, rullet det opp i små snurrer og kuttet dem opp i biter. Og så inn i stekeovnen med dem.

Klare for stekeovnen


Er de ikke nusselige?

Her står de og godgjør seg!
Smilet jeg fikk da darlingen kunne sette tennene i den første Vegemite snurren er "priceless". Det var jo sikkert som å få nybakt brød med favoritt pålegget ditt, bare at her slo man to fluer i en smekk.
Dagen derpå var de like gode etter noen sekunder i mikrobølgeovnen. Pjaktisk!

En, to, tre borte.....
Skal visst også være godt å legge potetgull oppå skiva med Vegemite. Kanskje jeg baker potetgull inn i snurrene neste gang....

God bakst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!