9. jul. 2011

Hus og hage *juli*

Da var det igjen tid for en liten statusrapport for hva som foregår her hos oss.
Vinteren er jo fortsatt her, men vi har mange flotte, varme dager så det er fortsatt mulig å gjøre litt hagearbeid innimellom.

Siden sist - vi har faktisk mottatt IKEA hylla! Hadde jo nesten gitt opp håpet at den noen gang skulle komme seg over dammen fra Australia, men den klarte det til slutt. Jeg skal ikke klage noe mer over firmaet her. De har fått sitt pass påskrevet på møbeloversikten min på engelsk side. Hylla er vi derimot meget fornøyd med! Den passet rett inn på stueveggen - faktisk på milimeteren og gir oss et innblikk i hvordan vi vil fortsette å møblere stua etterhvert som gamle møbler blir byttet ut.
Her er vidunderet:

Den etterlengta IKEA hylla har ankommet!

Bøkene er ikke alfabetisert på noe vis eller sortert etter farge, men jeg har sortert dem etter forfatter her og der. Noen er det flere av enn andre. Kermikkfiguren er "Kråga fra Spangereid" om dere har hørt om henne. Og ja, det er et par sølvrammer der uten bilde inni. Har ikke helt funnet ut av hva jeg skulle stappe inn der, men rammene er jo fine. De har stort sett vært pakket ned i 8 år nå. Fikk de til bryllupet og etter kort tid (og en liten støvtørking), ble de brune og skjoldete. Vann er no! no! på sølvrammer.....Da vi kom tilbake hit, tok jeg dem med til en gullsmed for forsølving og nå er det gjort og de er like fine som da de var nye!

Der var det et liten avledning, men det kan jo skje den beste.... :)

Haaaaagen står litt stille for tida. Mye regn og blåst i det siste og da frister det ikke for "en hageentusiast i sol only" å finne på så mye rart i bakgården. Likevel, vi har ordnet grønnsaksbed. Yey! Vi er flinke altså. Der skal vi foreløpig plante tomater, paprika, sukkererter og minigulrøtter - frø......Lurer på om det går bra?
I dag har jeg plantet noen tomat- og paprikafrø i egne beholdere og har satt dem i en lunt hjørne for å se om det kommer til å vokse. Frøene skal egentlig plantes på høsten og jeg er litt i tvil om vi er for sent ute og bør vente til våren kommer. Nå skal jeg likevel teste med noen frø for å se om noe dukker opp i det hele tatt.

Grønnsaksbedet er klart. Bring on the grønnsaker!

Urtene har ikke kommet tilbake.

Jeg plantet noen tulipanløk for en stund siden og alle seks er på vei opp nå. Den ene - grønnfargede!!! tulipaner og den andre - dus rosa fargede tulipaner. En av dem skal blomstre tidlig vår og den andre sen vår - og jeg husker selvfølgelig ikke hvilken som skal komme først så venter bare i spenning.

Tre tulipanspirer på vei opp. Klarer du å se dem? Ikke det beste bildet...men...men...
Og så!!!! Tam-tam-tam- tam!!! (trommevirvel over bloggen).
Min kjære handyman har laget 1 stk. jakkeoppheng / knagger for entréen og det ble virkelig bra!
Materialet er fra en rimu planke som ble funnet under huset. Det er samme materialet som gulvet her er laget av så solide saker må det være. Knaggene ble funnet på Mitre10 som er en byggevarekjede her og jeg synes det ligner ganske så bra på Design Denmark knaggene vi tittet på tidligere.
 

Planen er å lage en knaggerekke til, men denne skal ha hylle over akkurat som her. Og så er drømmen å ha en benk man kan sitte på når skoene skal på, med et par kurver under for skjerf og luer eller solkrem og solhatt når den tid kommer. Det blir et prosjekt som må utføres senere. Ting tar tid....

Persiennene er nå på plass i stue, kjøkken og kontor og det ble kjempebra. Det var godt å bli kvitt de gamle, mørke og dominerende persiennene som var her tidligere. Gardiner er også bestilt og burde være her om 3-4 uker. Da blir alle soverommene utstyrt med gardiner med ekstra fôring for kaldere dager og for å beskytte mot bleking av sola på varmere dager.

Så det var alt fra disse kanter.

Ha en fortsatt fin helg!

Klem fra Torhild & the handyman

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!