21. nov. 2012

På besøk hos Gibbs Farm

Forrige helg overrasket min bedre halvdel meg med en tur til Gibbs Farm. Turen tar ca 1 time fra Auckland så det var opp og hopp og komme seg avsted så tidlig som mulig. Parken ligger i Kaipara og endel av skulpturene kan sees fra veien. Vi har sett noen av dem før når vi har reist forbi. 
Denne gangen hadde vi en sjans til å stoppe da det var arrangert åpen park. Parken er kun åpen en sjelden gang for veledighet, kunstnere, skoler og alle oss andre men dette må avtales god tid på forhånd.

Man kan også se mange forskjellige dyr rundt i parken, bl.a. strutser, bison, sauer, lam og sjiraffer. Jeg fikk til og med mate en sjiraff, så det var første gang for meg.

Dette er en privateid park og eieren har samlet kunst i et par tiår. Han inviterer kunstnerne til å oppholde seg i parken under bearbeidelse av skulpturene og alt er spesiallagd kun for denne parken.
Turen rundt hele parkområdet tar ca 3-4 timer, men da må man beregne flere stopper for å ta bilder, beundre utsikten, spise og drikke litt også. Greit med gode sko og behagelige klær.

Neste åpningsdag er kommende fredag 23. november.

Her kan du lese mer om parken: http://www.gibbsfarm.org.nz/about.php....


88.5° ARC x 8 by Bernar VenetDismemberment, Site 1 by Anish Kapoor


Pyramid (Keystone NZ) by Sol LeWitt

Så ble det et lite måltid for sjiraffen også!

Horizones by Neil DawsonIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!