21. sep. 2011

Hus og hage *august/september*

Hallo hallo!
Guri malla å tida løper avsted. Hvor ble den av? Vi er allerede i september og jeg har ikke engang sendt bilder fra august...

Siden sist har vi fått oss hund. Den er bitteliten, gul, gjør ikke (men ønsker at den gjorde det), spiser ikke og er litt plastikk. Den er en veldig flink vakthund som holder døren oppe og kan holde små beskjeder når jeg er i bakgården. Litt søt er den jo!The guarden dog
Nye persienner og gardiner har blitt hengt opp. De matcher utrolig bra, selv om det ikke var planlagt og de henger heller ikke i de samme rommene. Bra ble det. Har ingen bilder så du må heller komme på besøk for å se. Vanskelig å ta bra bilder av denslags. Det er jo liksom bare persienner da...


Hagemøblene har endelig kommet hjem igjen. De har stått i byen i ett års tid nå og trengte en god vask før de kunne tas i bruk igjen. Nå mangler bare fargerike puter som sikkert blir ordnet ganske snart.


Fra dette...
...til dette....ertepeis i bakgrunnen og minigulrøtter foran
Deler av hagen vokser virkelig bra. Og andre ikke i det hele tatt. Tomatfrøene forsvant og døde.
Prøvde å så pånytt, men gav opp og kjøpte et par tomatplanter. De er fortsatt i live så jeg må vel være fornøyd med det.

Ertepeis- og minigulrotfrøene gror helt vilt. De tok skikkelig av og etter ferien var det et lite vilniss i bakgården. Nå har de fått bambusstenger å gro oppetter og vi begynner å få litt orden på dem etter å ha festet dem til stengene (noe dere ikke ser her).

En potte med rosa tulipaner har blomstret. Venter på neste (med grønne tulipaner!) som er ventet å blomstre sent på våren. Våren venter visst på seg ser det ut som, så senere blir det uansett.
Neste år håper jeg å ha et større bed hvor jeg kan plante flere tulipaner og andre vårblomstrer.
 


Urtelise har hatt en tøff vinter hvor de fleste urtene forsvant. Et par av salatplantene har overlevd vinteren og har tatt skikkelig av. Nå spiser vi allerede salat til middag. Lukus.


Et blomstrende oliventre


 

Så hva er neste prosjekt? Vet faktisk ikke helt. Vi skal installere et par panelovner i gjestesoverommene snart. Trærne foran huset trenger en liten tynning (og her kommer nok svoger med motorsag inn i bildet. Vi er faktisk litt nervøse for han ser ut til å glede seg til dette prosjektet). Og det er masse annet vi ønsker å gjøre både på innsiden og utsiden, men våren er på vei og da skal man jo heller nyte vinen i bakgården.
Så masse vin, så liten tid... :)

Mer kommer...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!