16. okt. 2011

Kerikeri

Forrige helg dro vi til Kerikeri ca 3 timers kjøretur nord for Auckland og ca. 20 km fra Paihia, Bay of Island som noen av dere allerede har vært for noen år siden. Min bedre halvdel hadde andre ærender så jeg ble værende igjen på egenhånd blandt farlig fristende butikker og kafeer. Men hva skal man gjøre da? Ta med stor veske, solbriller, vannflaske, kredittkort, Kamilleblad og gode sko.

Vi har vært innom Kerikeri for mange år siden, faktisk på min første tur til New Zealand i 1997.
Da besøkte vi ikke sentrum av Kerikeri, men stoppet ved The Stone Store som er New Zealands eldste bygning. Denne gangen ble det en sjanse til å utforske Kerikeri litt nærmere, dvs. butikkene og kafeene.

Kerikeri sentrum

Kjøreturen begynte etter jobb fredagskvelden så det ble bare middag på veien og så var det strake veien til Kerikeri Court Motell. Kjekt lite motell med små leiligheter som inneholder lita stue, kjøkken, bad og soverom. Helt perfekt for et par netter.
Lørdagen begynte tidlig da guideboka fortalte at butikkene var åpne mellom 0900-1200 så da var det jo bare å hive på seg fillene og komme seg ut for å se hva stedet har å tilby. Guiden trengte nok en liten oppdatering....flere av butikkene åpnet ikke før 0930-1000, så det ble en stopp på kafé for å dra ut tida litt.
Og kafeer var det nok av.

 Første stopp var S'wich Café. Beste kaffe. Deilige hamburgere for lunsj søndagen.
Senere ble det kaffe også her. Koselig kafé med egen delikatessedisk.
Jeg hadde også nydelig kyllingsalat og vin på Fishpot kafé, så levde et luksusliv den helga.

Og så var det shopping runden. Kerikeri har flotte botiquer med kjente merker fra både New Zealand og Australia. Første stopp inneholdt kun kjente designere fra New Zealand. Mye flott.
Cocoon ble min favoritt. Fargerikt kvalitetstøy. Om du klarer å se dem, kjøpte jeg bukseskjørtet i midten. De blir fine på varme dager med høye espadriller.
Kjøkkenbutikken på høyre side og The Loft design butikk fant jeg dessverre ikke før søndagen og da var det stengt. Det blir besøk neste gang vi er i Kerikeri.


 Søndagen ble det Famer's Market, lunsj og flere spaserturer opp og ned gata. Var ikke mest å gjøre da for det meste var stengt. Fant til slutt en liten park bakom biblioteket som hadde denne flotte statuen. Den er laget av Chris Booth.
Kerikeri er også kjent for kvalitets sjokoladefabrikk, gallerier, transport museum og møbler laget av kauri tre så det er litt av hvert å se & gjøre her.

Tilbake på motellet, møtte denne lille dama meg. Hun heter Cleo og bor der.
Veldig søt... Hun ble ikke med i veska hjem - og om hun gjorde det, ikke si det til noen!


Cleo


Om du vil lese mer om Kerikeri, ta en titt her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!