6. mai 2011

Rotorua - sulfat duftens by

I påska dro vi til Rotorua, ca. 2,5 timers kjøretur sør for Auckland. Rotorua har stort fokus på maori historie og kultur, men også et stort utvalg av aktiviteter for store og små. Byen er også kjent for sine geotermiske aktiviteter. Her finnes både geysirer og varme mudderdammer som det lukter svovel (rotten eggelukt) fra og denne eimen kjennes igjennom hele byen. Men det er ikke overveldende, du kjenner det bare av og til. Den store fordelen med disse varmekildene er at flere steder er vannet varmet opp av disse (= spa på det enkleste motell) og flotte spa finnes flere steder i byen hvor man kan nyte godt av gjørmemassasjer og kosmetikkprodukter som skal være spesielt godt for huden.
Vannet inneholder flere mineraler som sies også å være helende for kroppen. Ingenting er vel bedre enn det?

Vi har vært her et par ganger tidligere og har derfor prøvd de fleste aktivitetene tidligere. Derfor var det på tide med ro og avslapping og den beste måten å gjøre det på er å besøke Polynesian Spa. Dette er et flott utendørsanlegg med flere mindre bassenger hvor max temperatur er 41C. Her er det ingen fare for at de små søte skal hoppe i bassenget like ved deg. Her er bassengene delt opp i voksen- og familie avdeling og du kan til og med finne et basseng for deg og dine kjære alene med god utsikt over Lake Rotorua. Dette kan vel kalles medisin for sjelen?
Privat basseng med utsikt mot Lake Rotorua
Begge bildene er lånt fra www.nzhotpools.co.nz

 Det regnet på vår første morgen i Rotorua, så vi valgte å hoppe på en Duck tour som første stopp.

Bilde fra www.ducktours.co.nz
Dette er gamle krigsfartøyer som er bygd om til kjøretøyer som går til både lands og vanns. The "Conductor" (konducktøren) kunne fortelle oss mye maorihistorie og myter mens vi kjørte rundt i Rotorua og i to forskjellige innsjøer. Det var en kjekk måte å tilbringe 1,5 time mens regnet silte ned utenfor. Rotorua er eneste stedet du finner disse Duck'ene i New Zealand. Vi har også sett dem i Seattle tidligere.

Utpå dagen besøkte vi også Rainbow Spring Kiwi Wildlife Park som er en flott dyrepark hvor man kan lære mer om New Zealands natur og dyreliv. Parken har et sterkt fokus på naturvern og har landet eneste kiwi (nasjonalfugl) klekkeri hvor man aler opp kiwikyllingene til de er sterke nok til å settes tilbake til et liv i naturen. Det er hannen som vanligvis sitter på eggene til eggene klekkes, men etter at det er gjort er kyllingene på egne ben og må klare seg selv. Derfor kan det være godt med litt hjelp, da antall kiwier har gått sterkt ned de siste årene. Du kan også være med på en omvising for å se klekkeriet samt se en kiwi eller to på "ånkli" mens den spankulerer rundt i sin egen mørke, lille skog (de viser seg bare i mørket).

Fossefall og lite basseng med rainbow ørret. Ingen fisking tillatt...
Rainbow ørret
Rainbow ørreten er fra USA og ble importert til New Zealand i 1883. Hovedfargen er en  rød/orange stripe langs midten av fisken. Ørret får du verken på restaurant eller kjøpt i butikk her. Den må du fiske selv (obs. fiskekort påbudt).

Rainbow ørret fra www.rainbowsprings.co.nz
 
Middagaslur...

Denne svanen kalles "the mute (stum) svan" og er regnet som en av de mest elegante fuglene i verden
Disse vernede fuglene ble importert til New Zealand fra England i 1866.
Ponui eslene kommer fra Ponui Island (Hauraki Gulf) og er etterkommere etter tre dyr som ble satt fri på øya rundt 1880.
De har tydeligvis hatt litt moro etter den tid! :)

Utskjært ponga stamme med paua skjell øyne.
Det er så mye du kan være med på i Rotorua. Her kan du bo i en uke eller to og finne nye aktiviter hver dag.
For mer info, ta en titt her. Ta også en titt her for 10 på topp aktiviter i Rotorua.

Klar for et varmt gjørmebad? Det gjør det minst 10 år yngre (i følge the Conducktor som sa han var 50 år men så ut som 35). Mystisk...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar.
Koselig å høre fra dere som er innom sida mi.
Ha en fin dag!